Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

SPU predstavuje v Nitre druhy chleba i zaujímavosti o jeho výrobe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na podujatia sú prezentované tradičné chleby, pšenično-ražné, ražné, zemiakové, špaldové, ale aj sójové, tekvicové a bezlepkové či talianska focaccia.

Nitra 20. novembra (TASR) – Výstavu rôznych druhov chleba i zaujímavosti o jeho výrobe ponúka v stredu podujatie Chlieb náš každodenný daj nám dnes. Akcia pod aulou Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) sa koná pri príležitosti Svetového dňa výživy a Svetového dňa chleba.

Na podujatia sú prezentované tradičné chleby, pšenično-ražné, ražné, zemiakové, špaldové, ale aj sójové, tekvicové a bezlepkové či talianska focaccia. „Prezentované pekárske výrobky boli pripravené na Katedre skladovania a spracovania rastlinných produktov a Katedre výživy ľudí SPU. Okrem samotnej prezentácie môžu návštevníci ochutnať rôzne druhy chleba, slaného a sladkého pečiva,“ informovali organizátori.

Ako pripomenuli, podujatie ponúka aj zaujímavé recepty a ukážky využitia chleba na spoločenských akciách vo forme chlebových tort a chuťoviek s rôznymi nátierkami, bravčovou masťou a cibuľou, ale aj s medom a domácimi džemami. Návštevníci sa okrem toho môžu dozvedieť aj zaujímavosti o technológii výroby chleba, nutričnom zložení pekárskych výrobkov a o ich slovenskej a celosvetovej spotrebe.