Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Senici sa uskutoční Silvestrovský beh, novinkou bude severská chôdza

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Silvestrovský beh sa bude bežať v rôznych kategóriách. Vypísané sú od benjamínkov až po veteránov nad 70 rokov.

Senica 15. decembra (TASR) – Nadšenci behu sa v posledný deň roka stretnú v Senici na tradičnom Silvestrovskom behu, ktorý organizuje mesto a zaznamená svoj 33. ročník. TASR informovala organizátorka podujatia Erika Mášiková.

Silvestrovský beh sa bude bežať v rôznych kategóriách. Vypísané sú od benjamínkov až po veteránov nad 70 rokov. "Bežecké trate vedú mestským parkom a po cyklotrase. Každá veková kategória má stanovenú dĺžku trate. Najmenší benjamínkovia pobežia 60 metrov, najdlhšie okruhy štyri a osem kilometrov pobežia dospelí," uviedla riaditeľka pretekov Lenka Búzková.

Medzi súťažné kategórie bežcov organizátori premiérovo zaradili i severskú chôdzu. "Nordic walking je u časti obyvateľov rozšírený a obľúbený. Zvlášť sa budú hodnotiť muži a ženy, obe kategórie majú určený štvorkilometrový okruh. Účastníci nordic walkingu sa takisto zaregistrujú a budú mať štartové číslo. Prví traja v každej kategórii budú ocenení medailou," doplnila hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková.

Prezentácia pretekárov sa začína o 9.00 h na futbalovom štadióne FK Senica. "Mládežnícke kategórie štartovné neplatia. Najmladšie vekové kategórie štartujú pred futbalovým štadiónom o 10.00 h, beh pre zdravie na 600-metrovom okruhu parkom je naplánovaný na 12.00 h a o 12.15 h štartujú ženské a mužské kategórie vrátane severskej chôdze," informovala Mášiková.