Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Prešovské cesty sú zjazdné, Vernár je pre nákladnú dopravu uzavretý

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

S ujazdeným snehom treba napríklad rátať na cestách druhej triedy - Palota, Čertižné v Medzilaborskom okrese, ale aj na úseku pri vodárenskej nádrži Starina v Sninskom okrese.

Prešov 16. decembra (TASR) – Cesty v Prešovskom kraji sú zjazdné, väčšinou mokré, na niektorých miestach s kašovitým alebo ujazdeným snehom. Horský priechod Vernár je pre nákladnú dopravu uzavretý. TASR informácie poskytli jednotlivé oblastné dispečingy o 11.00 h.

S ujazdeným snehom treba napríklad rátať na cestách druhej triedy - Palota, Čertižné v Medzilaborskom okrese, ale aj na úseku pri vodárenskej nádrži Starina v Sninskom okrese. Cestári ho aktuálne upravujú. Hraničný priechod Vernár je pre vozidlá nad desať metrov uzavretý. Tam i na niektorých miestach v Tatrách je na cestách utlačená vrstva snehu. Rovnako s ňou treba počítať aj na úseku Detrík vo Vranovskom okrese.

Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, od soboty (15. 12.) večera do nedeľňajšieho rána boli pri zhruba štyroch väčších dopravných nehodách bez zranení.