Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Poslanci Dúbravky schválili rozpočet i zmeny sadzieb miestnych daní

Ilustračná snímka. Foto: Andrej Galica

Zvýši sa aj sadzba dane za vyhradené parkovacie miesto pre fyzické osoby a podnikateľov o 34 percent (pre obyvateľov z 220 eur na 293 eur ročne a pre podnikateľov z 350 eur na 468 eur za rok).

Bratislava 11. decembra (TASR) – Bratislavská Dúbravka by mala v roku 2020 disponovať s príjmami vo výške 18.605.500 eur, na výdavky predpokladá vynaložiť sumu 18.604.700 eur. Návrh mierne prebytkového rozpočtu schválili poslanci bratislavskej mestskej časti v utorok (10. 12.) podvečer.

"Najviac peňazí z rozpočtu, viac než polovica všetkých výdavkov, smeruje do oblasti vzdelávania, nasleduje starostlivosť o životné prostredie, financie na kultúrne podujatia či opatrovateľskú službu," uviedla pre TASR hovorkyňa mestskej časti Lucia Marcinátová.

Miestni poslanci tiež schválili zvýšenie sadzby miestnych daní. Vedenie mestskej časti navrhlo zvýšiť sadzbu dane za rozkopanie miestnej komunikácie a zelene z dôvodu výstavby alebo rekonštrukcie inžinierskych stavieb na jedno euro za meter štvorcový na deň. "Poslanci návrh odhlasovali jednomyseľne,“ informovala Marcinátová.

Zvýši sa aj sadzba dane za vyhradené parkovacie miesto pre fyzické osoby a podnikateľov o 34 percent (pre obyvateľov z 220 eur na 293 eur ročne a pre podnikateľov z 350 eur na 468 eur za rok). Cena pre zdravotne ťažko postihnutých sa nemení. "Poplatok zahŕňa kompletný servis týkajúci sa parkovacieho miesta, horizontálne aj vertikálne označenie," doplnila hovorkyňa. Upozornila, že aj po zvýšení ostáva Dúbravka jednou z troch mestských častí v Bratislave s najnižším poplatkom za užívanie verejného priestranstva na účely parkovania motorových vozidiel.

Marcinátová takisto pripomenula, že reorganizáciou a pasportizáciou parkovacích miest sa Dúbravke podarilo v predchádzajúcich rokoch vybudovať viac než 400 parkovacích miest a k novým parkovacím miestam doplniť zeleň a upraviť okolie.