Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia počas osobitých kontrol odhalila viacero priestupkov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Trest odňatia slobody až na jeden rok hrozí 46-ročnému vodičovi, ktorého policajti zastavili v obci Orovnica v okrese Žarnovica. Pri dychovej skúške nafúkal 1,83 promile.

Banská Bystrica 22. októbra (TASR) - Neprimeraná rýchlosť, nezapnuté pásy, telefonovanie za volantom či alkohol u vodičov zistili policajti počas osobitých kontrol, ktoré v uplynulých dňoch vykonali v okresoch Banská Bystrica a Žiar nad Hronom.

"Policajti sa pri kontrole zamerali najmä na porušovanie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom, dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, požívanie alkoholu vodičmi pred jazdou a kontrolovali aj technický stav vozidiel," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

V obci Badín v okrese Banská Bystrica zastavili policajti v ranných hodinách 61-ročného vodiča, pri dychovej skúške mu namerali 0,58 promile. Vodičovi bol na mieste zadržali vodičský preukaz a priestupok, ktorého sa dopustil, bude riešený v správnom konaní.

Trest odňatia slobody až na jeden rok hrozí 46-ročnému vodičovi, ktorého policajti zastavili v obci Orovnica v okrese Žarnovica. Pri dychovej skúške nafúkal 1,83 promile. "Dopustil sa trestného činu a už bolo voči nemu vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala hovorkyňa.