Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

O voličské preukazy bol v trnavskom regióne menší záujem

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V Piešťanoch si podľa hovorkyne mesta prišlo na mestský úrad po voličský preukaz viac ako 280 obyvateľov. V predchádzajúcich dvojkolových prezidentských voľbách vydal mestský úrad 638 preukazov.

Trnava/Hlohovec 25. mája (TASR) – O voličské preukazy, na základe ktorých možno hlasovať na ktoromkoľvek mieste na Slovensku, nebol v prípade sobotných eurovolieb taký záujem ako vo voľbách predchádzajúcich.

V Piešťanoch si podľa hovorkyne mesta Dramomíry Moretovej prišlo na mestský úrad po voličský preukaz viac ako 280 obyvateľov. V predchádzajúcich dvojkolových prezidentských voľbách vydal mestský úrad 638 preukazov.

"Oproti minulým voľbám bol záujem nižší," konštatovala Jana Janíková z Mestského úradu v Hlohovci. V porovnaní s predchádzajúcimi voľbami asi o tretinu, k eurovoľbám vydali na základe žiadostí viac ako 160 preukazov, v prezidentských voľbách to bolo 580.

Aj v Trnave zaznamenali na mestskom úrade pokles záujmu o voličské preukazy. "Vydali sme ich vyše 510," informovala Beáta Slováková z kancelárie prvého kontaktu na mestskom úrade. V predchádzajúcich voľbách zamestnali občania pracovníčky až 1200 žiadosťami o vydanie preukazov na voľbu v inom mieste, ako je trvalé bydlisko. "Ľudia spomínali cestovanie, zdalo sa nám, že všetci idú, tuším, na víkend do Tatier," dodala.