Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Anjelský deň pod Zoborom ponúkne vianočné ozdoby a inšpirácie

ilustračná fotografia. Foto: Archív TASR

Tretí ročník podujatia ponúkne ukážky paličkovania, výrobky plstenia, háčkovania, drôtovania, servítkovej techniky i korálkovania.

Nitra 13. decembra (TASR) – Výstavu výtvarných diel, súťaž i rôzne ručne vyrábané predmety ponúkne Anjelský deň, ktorý sa koná v piatok popoludní v Krajskom osvetovom stredisku (KOS) v Nitre. Organizátori sľubujú návštevníkom sviatočnú pohodu a množstvo vianočných inšpirácií.

Tretí ročník podujatia ponúkne ukážky paličkovania, výrobky plstenia, háčkovania, drôtovania, servítkovej techniky i korálkovania. „Nebudú chýbať ani adventné vence, zvončeky a košíky z pedigu, textilné hračky, prírodné mydielka, výrobky z papiera, šperky, ručne maľované hodvábne šatky, drobnosti zo skla, ozdoby zo šúpolia a slamy i keramika,“ uviedla Zdenka Smrečková z KOS.

Sprievodným podujatím je aj súťaž Môj anjel. „Návštevníci môžu priniesť vlastnoručne vyrobeného anjela, ktorým ozdobíme stromček. Každý sa takýmto spôsobom môže zapojiť do losovania o rôzne ceny,“ pripomenula Smrečková. Ako doplnila, súčasťou podujatia bude i výstava diel s anjelskou tematikou pod názvom Vieme, že sú... od Aleny Rábekovej a ďalších neprofesionálnych výtvarníkov.