Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Najvážnejšia situácia kvôli nedeľňajším búrkam je na Kysuciach

Ilustračná fotografia Foto: TASR/AP

Hasiči pomáhajú v súvislosti s lokálnymi silnými búrkami najmä v okresoch Čadca, Liptovský Mikuláš, Žilina, Tvrdošín a Ružomberok.

Raková/Čadca 21. júla (TASR) – Následky silných lokálnych búrok, ktoré sa v nedeľu popoludní prehnali viacerými lokalitami Žilinského kraja, aktuálne odstraňujú desiatky hasičov. Podľa žilinského krajského riaditeľa Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Jaroslava Kapusniaka je najvážnejšia situácia na Kysuciach - v katastri obce Raková, časti Korcháň a v čadčianskej mestskej časti Podzávoz. Len v týchto dvoch lokalitách momentálne zasahuje 60 hasičov.

„Hasiči v Korcháni čerpajú vodu zo zatopených pivníc, spiľujú stromy a odstraňujú následky po búrke zhruba v 30 domoch,“ povedal Kapusniak pre TASR. Zle je na tom aj časť Podzávoz v Čadci. Tu podľa neho hasiči čakajú na upadnutie vody, aby mohli začať odčerpávať. „Vo všetkých postihnutých lokalitách máme aj dobrovoľných hasičov,“ uviedol.

Zvyšok výjazdov v kraji boli podľa Kapusniaka len lokálne zásahy pri popadaných stromoch a odčerpávaní vody.

Podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia HaZZ hasiči pomáhajú v súvislosti s lokálnymi silnými búrkami najmä v okresoch Čadca, Liptovský Mikuláš, Žilina, Tvrdošín a Ružomberok.