Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na národnú púť do Šaštína vypraví ZSSK mimoriadne vlaky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Pútnici sa dostanú do Šaštína priamo zo Zlatých Moraviec, z Nových Zámkov či Galanty, ale aj z Prievidze, Partizánskeho a Topoľčian.

Šaštín-Stráže 10. septembra (TASR) - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pri príležitosti sviatku Sedembolestnej Panny Márie a národnej púte vypraví v nedeľu 15. septembra mimoriadne vlaky do železničnej stanice Šaštín-Stráže. TASR o tom informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Pútnici sa dostanú do Šaštína priamo zo Zlatých Moraviec, z Nových Zámkov či Galanty, ale aj z Prievidze, Partizánskeho a Topoľčian. Vlaky budú zastavovať vo vybraných zastávkach a vďaka pravidelným prípojným spojom bude možné sa k nim dostať aj z ďalších obcí či regiónov. "Aby ZSSK vyhovela potrebám pútnikov, nielenže pre nich vypraví špeciálne vlaky, ale cestovný poriadok týchto spojov prispôsobila času nedeľňajšej hlavnej bohoslužby so začiatkom o 10.30 h,“ uviedol Kováč.

V mimoriadnych vlakoch platí Prepravný poriadok ZSSK s možnosťou využitia zliav, ktoré národný dopravca ponúka. Vlaky nie sú povinne miestenkové, ale miestenky si je možné zabezpečiť. Cestovné lístky sa dajú zakúpiť aj v predpredaji. "Zákazníkom dávame do pozornosti tiež možnosť online predaja. Cestovné doklady platia iba v tom mimoriadnom vlaku, na ktorý sú zakúpené. Cestujúci, ktorí nastupujú na mieste bez otvorenej pokladnice, majú okrem internetového predaja možnosť zakúpiť si lístok vo vlaku bez prirážky, ak aktívne vyhľadajú vlakvedúceho," doplnil hovorca ZSSK.