Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Muža, ktorý znepríjemňoval život obyvateľom Pereša, vzali do väzby

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Muž, ktorého obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania, bol dovtedy umiestnený v cele policajného zaistenia.

Košice 22. júla (TASR) - Polícia v pondelok vzala do väzby 37-ročného Košičana, ktorý mal dlhodobo znepríjemňovať život obyvateľom košickej mestskej časti Pereš. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

Ako spresnila, sudca akceptoval podnet povereného príslušníka Obvodného oddelenia PZ Veľká Ida na jeho väzobné stíhania. Muž, ktorého obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania, bol dovtedy umiestnený v cele policajného zaistenia.

Ivanová predtým informovala, že policajti v piatok (19. 7.) preverovali informáciu o tom, že na prístupovú komunikáciu vysypal odpad a znemožnil tým prechod ostatným občanom. Údajne mal tiež strieľať po policajnej hliadke.

To, že sa na ceste nachádzal odpad, sa podľa jej slov potvrdilo. Obvineného našli v rovnaký deň na jednej z perešských ulíc, vedľa seba mal puzdro s mačetou. „Policajti po tejto osobe pátrali, pretože v dopoludňajších hodinách sa mala v katastri obce Malá Ida v okrese Košice-okolie vyhrážať trom mužom, ktorí boli v jednom z miestnych športových klubov, ublížením na zdraví, a na opasku mala mať zavesené spomenuté puzdro s mačetou,“ spresnila s tým, že muž vyhrážky viackrát zopakoval.

V súvislosti s časťou oznámenia o streľbe košickí kriminalisti počas prehliadky pozemkov a iných priestorov našli dve pušky. Streľba na policajtov sa nepotvrdila. „Avšak nájdené zbrane boli zaistené a zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie,“ dodala Ivanová.