Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mladých umelcov budú v Nitre vzdelávať profesionálni divadelníci

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Divadelné dielne otvorí pohybový workshop zameraný na tvorbu telesných akcií, reakcií a situácií odpozorovaných z každodennej reality.

Nitra 9. júla (TASR) – V Krajskom osvetovom stredisku (KOS) v Nitre sa tento týždeň stretnú mladí divadelníci, aby sa pod vedením lektorov venovali rôznym aspektom dramatického umenia. V rámci projektu Na scénu 2018 budú od stredy (11.7.) do piatku (13.7.) pracovať vo workshopoch priamo v KOS i na Základnej umeleckej škole J. Rosinského.

Divadelné dielne otvorí pohybový workshop zameraný na tvorbu telesných akcií, reakcií a situácií odpozorovaných z každodennej reality. "Choreografka Stanislava Vlčeková bude mladých divadelníkov učiť pracovať so svojím partnerom a jeho váhou a tiež s dotykom ako neodmysliteľným momentom vzájomného načúvania a hľadania," uviedla Silvia Bartáková z KOS.

Súčasťou dielní bude aj rozvíjanie vnútra mladých hercov. Pedagogička Barbora Špániková ich bude učiť, ako pracovať s vlastnou predstavivosťou, fantáziou, improvizáciou či hereckou akciou a pravdivosťou emócie. "Budú rozvíjať svoju hereckú kreativitu, obohacovať sa o tvorivé podnety vychádzajúce zvnútra každého človeka. Pozrieme sa na dramatickú postavu ako výsledok tvorivého procesu, kde hlavnú úlohu zohráva emócia," doplnila Bartáková.