Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Mesto Michalovce chystá 22. ročník Jarných trhov

Na snímke stánok s valaškami. Foto: TASR - Milan Kapusta

Kultúrny program bude počas jarmoku vyskladaný z domácich umelcov aj hostí. V piatok ho uzavrie kapela Komajota. Program bude pokračovať aj v sobotu (4. 5.) popoludní.

Michalovce 28. apríla (TASR) - Koniec apríla a prvé májové dni prinesú do Michaloviec jarmočnú atmosféru spojenú s kultúrnymi a športovými podujatiami. Spustia ju utorkovým (30. 4.) stavaním mája. Samotný 22. ročník dvojdňových Jarných trhov otvoria v piatok (3. 5.). TASR o tom z michalovskej radnice informovala Marcela Andréová.

Prvý májový deň bude už tradične patriť športovým podujatiam. Naplánované sú detské rybárske preteky, ale aj preteky bežcov Podvihorlatského maratónu, Michalovského polmaratónu i Polmaratónskej štafety. V parku študentov sa budú pripravovať jazdci na štart Jarnej ceny Michaloviec. "Na tribúne pri mestskom úrade sú v tento deň od 9.00 h na programe mítingy politických strán," informuje mesto.

Vo štvrtok (2. 5.) budú aktívne základné školy, ktoré spoločne pripravia dopoludňajší program na Obchodnej ulici.

Jarné trhy slávnostne otvoria v piatok o 10.00 h vztýčením vlajky. Následne z tribúny pri mestskom úrade udelia podujatiu jarmočné požehnanie michalovskí duchovní. "Počas piatka i soboty nebude chýbať Ulička remesiel, v ktorej 45 remeselníkov ponúkne svoje výrobky. Pre tých, ktorí prídu na jarmok hlavne nakúpiť, bude k dispozícii približne 90 predajných stánkov. Občerstvenie bude ponúkať 19 predajcov," spresnila Andréová.

Kultúrny program bude počas jarmoku vyskladaný z domácich umelcov aj hostí. V piatok ho uzavrie kapela Komajota. Program bude pokračovať aj v sobotu (4. 5.) popoludní.