Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Hlavná cesta do Gaderskej doliny je už v prejazdnom stave

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pre zvýšenie bezpečnosti prešli podľa Národného parku Veľká Fatra rekonštrukciou i dva mosty, na moste pri Čertovej bráne vymenili vrchné brvná, celkom nový most zase pribudol pri chate v Selenci.

Blatnica 25. apríla (TASR) - Hlavná dolinová cesta do Gaderskej doliny vo Veľkej Fatre je už v prejazdnom stave. Lesníci tam za pomoci techniky vybudovali i oporný múr, pre zvýšenie bezpečnosti prešla rekonštrukciou aj dvojica mostov. Národný park (NP) Veľká Fatra o tom vo štvrtok informoval na sociálnej sieti.

Opravy na úseku zrealizovali lesníci po tom, ako tam vo februári rýchle oteplenie a roztopenie snehu spôsobilo zdvihnutie hladiny Gaderského potoka a tým aj vyliatie z koryta. Voda vtedy poškodila hlavnú dolinovú cestu v úseku dlhom 200 metrov, spomenul NP Veľká Fatra.

Pre zvýšenie bezpečnosti prešli podľa neho rekonštrukciou i dva mosty, na moste pri Čertovej bráne vymenili vrchné brvná, celkom nový most zase pribudol pri chate v Selenci.

"Lesníci ďalej vybudovali nový stojan na bicykle na konci asfaltovej cesty v Gaderskej doline, nový stôl s lavicami pri chate v Selenci, Drobkove a Vrátnej a novú malú lavičku pri Čertovej bráne, kam pribudla i nová studnička," dodal NP.