Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Festival Rock pod kameňom milujú aj v Argentíne

Rock pod kameňom Foto: Agentúra Rockplus Production/Marian Mika

Sninské rybníky privítajú množstvo špičkových kapiel zo starého kontinentu. Najväčšími ťahúňmi tohto roka bude švédska formácia Sabaton, autor hudby k filmu Stevena Spielberga Zachráňte vojaka Ryana.

Snina, 9. augusta (TERAZ.SK) - Najväčší rockový festival na Slovensku Rock pod kameňom, ktorý už tento piatok zaháji svoj jubilejný 10. ročník, poznajú aj ďaleko za hranicami Európy. Sninské rybníky privítajú množstvo špičkových kapiel zo starého kontinentu. Úroveň festivalu z roka na rok rastie a medzi najkvalitnejšími hudobnými udalosťami v lete si našiel svoje pevné miesto už dávno. Dôkazom je aj to, že sem merajú cestu dokonca fanúšikovia tohto festivalu až z Argentíny.

Skupina Kabát
Foto: Agentúra Rockplus Production/Marian Mika
Predvedie sa Tublatanka
Najväčšími ťahúňmi tohtoročného Rocku pod kameňom budú švédska formácia Sabaton, ktorá je autorom hudby k legendárnemu filmu Stevena Spielberga Zachráňte vojaka Ryana, fínski folkmetalisti Korpiklaani, Pretty Maids z Dánska, Eluveitie zo Švajčiarska, československú rockovú scénu doplní Kabát, Wanastowi Wjecy, Zóna A či Tublatanka. Jeden z posledných spoločných koncertov pri príležitosti 30. výročia vzniku kapely tu absolvuje kapela Arakain s Lucií Bílou.

Prídu aj študenti z Buenos Aires
Argentínski fanúšikovia sa organizátorom ozvali v predstihu, aby sa informovali o aktuálnom ročníku a rezervovali si vstupenky. „Milo nás prekvapil záujem takéhoto druhu. Nestáva sa často, že by kvôli slovenskému festivalu niekto meral takú cestu. Ozvala sa nám študentka univerzity z Buenos Aires Olga Akselrad, ktorá prišla minulý rok kvôli kapele Sonata Arctica. Vraj sa jej tu veľmi páčilo a presvedčila niekoľkých svojich priateľov z Argentíny, aby prišli spolu s ňou aj teraz,“ prezradila organizátorka festivalu Iveta Bžanová.

Rekord je 8000 fanúšikov
Okrem nich však mieria na východ republiky aj rockeri a metalisti z Česka a Poľska. Aj preto si trúfajú prekonať rekord v návštevnosti tohto festivalu. „Minulý rok prišlo na Rock pod kameňom približne 5500 ľudí. Už teraz sme presvedčení, že to prekonáme a očakávame 8000 fanúšikov, čo by bol rekord festivalu,“ dodala Bžanová.