Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Materské školy v Dolnom Kubíne dostanú cez letné prázdniny nové okná

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Ide o škôlky na uliciach Odbojárov a Záskalická. Z rozpočtu mesta je na tieto práce vyčlenených viac ako 38.000 eur a skončiť by sa mali do konca augusta.

Dolný Kubín 30. júla (TASR) - Dolnokubínska samospráva využíva prázdninové dni na výmenu okien na budovách dvoch miestnych materských škôl. Ide o škôlky na uliciach Odbojárov a Záskalická. Z rozpočtu mesta je na tieto práce vyčlenených viac ako 38.000 eur a skončiť by sa mali do konca augusta.

„Mnohé okná na týchto materských školách mali zlé tepelno-izolačné vlastnosti a boli v havarijnom stave. Preto sme sa rozhodli využiť toto obdobie, počas ktorého nechodia deti do škôlok, na výmenu starých okien za nové, aby sa tam od septembra cítili príjemne a bezpečne," povedal dolnokubínsky primátor Roman Matejov.

V Materskej škole na ulici Odbojárov ide o poslednú etapu prác v hodnote približne 27.000 eur. Minulý rok tam z mestskej kasy išlo na výmenu okien 22.000 eur. Podľa slov vedúceho odboru školstva, kultúry, mládeže a športu na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne Michala Šventa sa mesto snaží investovať finančné prostriedky na obnovu škôl už dlhodobo. "Výmena okien vo všetkých školách súvisí so snahou vedenia mesta zlepšiť tepelnú pohodu detí a zamestnancov škôl a tiež ušetriť náklady na vykurovanie," dodal.

Výmenou okien už v uplynulých dňoch prešla aj budova Materskej školy na ulici Záskalická, kde bolo na tieto práce v rozpočte mesta vyčlenených približne 11.000 eur.

V predchádzajúcich mesiacoch dostali nové okná za viac ako 76.000 eur aj Základná umelecká škola Ivana Ballu a Materská škola Na Sihoti.