Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Trnavskí evanjelici majú nového farára

Na snímke inštalovanie nového zborového farára, Radomíra Vařáka. Foto: ECAV

Radomír Vařák opustil svoje doterajšie pôsobisko po 15 rokoch. So svojím bývalým farárom sa prišli do Trnavy rozlúčiť jeho farníci zo Starej Turej.

Trnava 20. októbra (TASR) – V kostole Evanjelickej cirkvi a.v. v Trnave včera 'inštalovali' nového zborového farára. Radomír Vařák pôsobil doteraz podľa informácií hovorkyne ECAV Jany Nunvářovej v Starej Turej.

"Inštaláciu vykonala seniorka Bratislavského seniorátu Sidónia Horňanová. V slávnostnej kázni generálny biskup ECAV na Slovensku Ivan Eľko okrem iného poznamenal, že skromní služobníci neprichádzajú si vybudovať pamätník, ani si riešiť komplexy menejcennosti tým, že získajú navonok dôležitý úrad. Prichádzajú poctivo pracovať a slúžiť," uviedla hovorkyňa.

Radomír Vařák opustil svoje doterajšie pôsobisko po 15 rokoch. So svojím bývalým farárom sa prišli do Trnavy rozlúčiť jeho farníci zo Starej Turej, privítali ho nielen trnavskí, ale aj seredskí farníci, kde bude takisto pôsobiť. Na slávnosti sa zúčastnili aj predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič a zástupcovia ďalších cirkví, ktoré pôsobia v Trnave.