Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Cesty v Košickom kraji sú prejazdné, miestami je utlačený sneh

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Kamil Pisko

Spomenula, že na hlavné ťahy sa v noci vracali viackrát, na ostatných cestách boli minimálne raz.

Košice 16. decembra (TASR) – Cesty v Košickom kraji sú prejazdné, miestami je na nich kašovitá alebo utlačená vrstva snehu. V noci bolo v teréne 55 mechanizmov, približne rovnaký počet aktuálne odstraňuje následky sneženia, ktoré už ustalo.

"V noci tým, že nebolo husté sneženie, sme stíhali prepluhovať a posypať takmer všetky cesty. Teraz denná zmena dočisťuje hlavne spojky do koncových obcí a menej frekventované spojnice medzi cestami tretej triedy," uviedla pre TASR technicko-prevádzková námestníčka riaditeľa Správy ciest Košického samosprávneho kraja Zuzana Fejesová stav o 10.00 h.

Pokračovala, že v niektorých častiach je potrebné rátať s ujazdeným snehom. "Hlavne tam, kde nemôže ísť chemický posyp," spomenula napríklad Štósky a Dobšinský kopec, kde môže byť troj- až štvorcentimetrová vrstva. Niekde sa zas môže vyskytovať kašovitý sneh. Aj na týchto cestách sa podľa nej pracuje. "Predpokladáme, že v priebehu dňa by sa mali všetky úseky očistiť," doplnila.

Spomenula, že na hlavné ťahy sa v noci vracali viackrát, na ostatných cestách boli minimálne raz. "Máme zopár výnimiek, kde sa v noci cestári nedostali, ale už ráno tam boli vyslané sypače, čiže sme boli už na všetkých úsekoch," vysvetlila s tým, že neprejazdný nebol ani jeden.

Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, v kraji zasahovali od 19.00 h sobotňajšieho (15. 12.) večera do nedele 6.00 h ráno pri ôsmich dopravných nehodách, ktoré súviseli hlavne s počasím.