Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Prokurátor podal obžalobu na Slavomíra D. za extrémistické činy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na verejne prístupnom profile na sociálnej sieti sprístupnil a postupne zverejnil na svojej časovej osi rôzne extrémistické materiály.

Banská Bystrica 6. mája (TASR) – Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Banskej Bystrici podal 25. apríla na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) Pezinok obžalobu na Slavomíra D. za extrémistické trestné činy. Na Zvolenskom jarmoku vlani 13. septembra ponúkal na predaj drevené srdcia s vyobrazenými heslami Hlinkovej gardy, ktorá potláčala ľudské práva a slobody vybraných skupín obyvateľstva. TASR o tom v pondelok informoval hovorca KP Ivan Vozár.

Obvinený navyše v období od 24. apríla až do 24. novembra minulého roka na verejne prístupnom profile na sociálnej sieti sprístupnil a postupne zverejnil na svojej časovej osi rôzne extrémistické materiály obsahujúce heslá skupín a hnutí, ktoré smerujú k potláčaniu ľudských práv a slobôd.

Prokurátor ho obžaloval zo zločinu rozširovania extrémistického materiálu s poukazom na závažnejší spôsob konania ako aj prečinu jeho prechovávania a za prečin prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd.