Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

V regióne Vysokých Tatier budú musieť vodiči rátať s obmedzeniami

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Polícia okrem iného upozorňuje na plánované uzávery a obchádzkové trasy v súvislosti s konaním cyklistického podujatia Tour de Pologne.

Poprad 5. augusta (TASR) - Polícia informuje motoristickú verejnosť o plánovanej čiastočnej uzávere cesty 1/67 medzi obcami Vernár a Hranovnica v okrese Poprad. Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik informoval, že uzávera platí oddnes do konca augusta budúceho roku, pričom je vyznačená prenosným dopravným značením. "Dôvodom je spevňovanie skalnatého brala vedľa cesty. Premávka je vedená vo voľnom jazdnom pruhu obojsmerne a riadená cestnou svetelnou signalizáciou," dodal Džobanik.

Polícia zároveň upozorňuje na plánované uzávery a obchádzkové trasy v súvislosti s konaním cyklistického podujatia Tour de Pologne, ktoré sa v Tatrách a okolí uskutoční vo štvrtok 7. augusta. "Cesta 1/18 bude uzatvorená v úseku od križovatky cesty 1/18 a 2/538 v katastri obce Štrba až po križovatku cesty 1/18 a 2/539 v katastri Mengusoviec, teda úsek cesty 1/18 Tatranská Štrba – Mengusovce, a to v čase od 15.00 do 20.00 h. V rovnakom čase bude uzavretá cesta 1/18 aj v úseku na hranici Žilinského a Prešovského kraja, po križovatku ciest 1/18 a 2/538 v katastri obce Štrba," priblížil Džobanik. Obchádzková trasa na úseku cesty 1/18 bude presmerovaná pre vozidlá na diaľnicu D1 Važec – Mengusovce, bez úhrady.

V čase od 15.00 do 20.00 h bude uzavretá aj cesta 2/538 v úseku od Tatranskej Štrby po križovatku s cestou 2/537, ďalej cesta 2/537 od križovatky s cestou 2/538 v katastri Tatranskej Štrby až po Štrbské Pleso s pokračovaním po Vyšné Hágy, tiež cesta 2/539 od križovatky s cestou 2/537 v katastri mesta Vysoké Tatry, časť Vyšné Hágy po križovatku s cestou 1/18 v katastri Mengusovce, smer Štôla.

"Vjazd a výjazd pre dopravnú obsluhu Národného ústavu tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch bude zabezpečený bez obmedzenia v dopravnom smere od Starého Smokovca po ceste 2/537,"
zdôraznil hovorca. V oblasti Štrbského Plesa bude uzavretá Szentiványho ulica, a to v čase od 07.00 do 19.00 h. Štrbské Pleso bude sprístupnené z cesty 2/537 od parkoviska k Popradskému Plesu po miestnej komunikácii v čase od 07.00 do 15.00 h.

"Táto obchádzková trasa bude vyznačená prenosným dopravným značením. Žiadame všetkých návštevníkov Vysokých Tatier a cyklistického podujatia Tour de Pologne o rešpektovanie uvedených uzávierok, prenosného a trvalého dopravného značenia a taktiež o rešpektovanie pokynov príslušníkov policajného zboru a usporiadateľov predmetného podujatia," uzavrel hovorca.