Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Prešovský kraj

Vranov nad Topľou pripravuje ihriská a pieskoviská na sezónu

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

V rámci opráv a údržby detských ihrísk a športovísk sa realizuje výmena piesku a ochrannej fólie v pieskoviskách.

Vranov nad Topľou 5. apríla (TASR) – Pracovníci oddelenia verejnoprospešných činností Mestského úradu vo Vranove nad Topľou v týchto dňoch pripravujú detské ihriská a pieskoviská na sezónu.

Ako informovala Eva Fedorňáková z tlačového referátu Mestského úradu vo Vranove nad Topľou, v rámci opráv a údržby detských ihrísk a športovísk sa realizuje výmena piesku a ochrannej fólie v pieskoviskách. Po tejto hygienickej výmene je naplánovaná kontrola jednotlivých prvkov nachádzajúcich sa na detských ihriskách a športoviskách.

"V prípade potreby budú jednotlivé časti detských ihrísk a športovísk opravené, prípadne natreté ochranným náterom. Na tieto opravy má mesto v tohtoročnom rozpočte vyčlenených 10.000 eur. Na doplnenie nových prvkov a výstavbu nových detských ihrísk je v rozpočte 20.000 eur," uviedla Fedorňáková.

V minulom roku v meste pribudli nové ihriská na Sídlisku Juh a Lúčna, nové prvky pribudli v ihriskách na Sídlisku Okulka, 1. mája a v lokalite Dubník. V súčasnom období je v meste 14 detských ihrísk, ktorých súčasťou je 12 pieskovísk.