Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Prešovský kraj

Viceprimátorom Humenného bude opätovne Andrej Semanco

Na snímke Jana Vaľová, primátorka Humenného, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Zástupcom humenskej primátorky Jany Vaľovej (Smer-SD) bude opätovne Andrej Semanco. Oznámila to počas dnešného zasadnutia mestského zastupiteľstva (MsZ).

Humenné 23. januára (TASR) - Zástupcom humenskej primátorky Jany Vaľovej (Smer-SD) bude opätovne Andrej Semanco. Oznámila to počas dnešného zasadnutia mestského zastupiteľstva (MsZ).

Humenné bude mať naďalej iba jedného viceprimátora. Semanco zastupoval Vaľovú na rôznych podujatiach, počas rokovaní na pôde radnice a viedol zasadnutia humenského MsZ aj počas jej predchádzajúceho funkčného obdobia.

Staronový viceprimátor kandidoval do MsZ v Humennom za stranu Smer-SD. V posledných komunálnych voľbách získal 1456 hlasov, čím sa umiestnil na 2. mieste za Ivanom Hoptom (ÚSVIT), poslancom, ktorý dostal najviac - 1834 platných hlasov.

Podľa organizačného poriadku humenskej radnice by mala poveriť svojím zastupovaním primátorka nového viceprimátora do 60 dní od jej zloženia zákonom predpísaného sľubu. Ak tak neurobí, viceprimátora volí mestské zastupiteľstvo z radov poslancov.