Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Štrbské Pleso bude hostiť špičkových snowboardistov

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Séria World snowboard tour sa už po 14. raz uskutoční na Štrbskom Plese. Podujatie ponúka aj množstvo sprievodných akcií a zábavy.

Štrbské Pleso 13. februára (TASR) – Už v piatok 14. a sobotu 15. februáraponúkne Sony Xperia Snowboard Fest popri špičkovom snowboardovom zážitku aj veľkú nádielku sprievodných akcií, zábavy a športových aktivít pre deti.

Program sa začína už v piatok o 12. hodine, keď organizátori otvoria v areáli bary, rozbehnú súťaže o ceny a začne sa aj hudobný program s množstvom Dj-ov. Večer od 18. do 20. hodiny sa následne uskutoční prvá časť športového programu, keď jazdci absolvujú prvý oficiálny tréning pri umelom osvetlení. "Zo slovenských jazdcov si už podal prihlášku náš najlepší snowboardista Matej Matys, ktorý vlani obsadil 12. priečku. Prvenstvo v minulom ročníku na Štrbskom Plese vybojoval Slovinec Aljoša Krivec, ktorý ho chce tento rok obhájiť, ale aj jazdci svetového pohára z Nórska, Švédska, Fínska a Švajčiarska," dodal Jozef Murín z organizačného výboru podujatia. Organizátori očakávajú zhruba 40 pretekárov aj z ďalších krajín Európy.

Nový program a netradičná diskotéka

Po plánovanom tréningu o 20. hodine je na programezahrievacia tzv. warm-up party Red Bull Silent Disco, v rámci ktorej hrajú dvaja Dj-ovia. Ľudia majú slúchadlá s wi-fi a vyberajú si, koho produkciu chcú počúvať a s kým sa lepšie zabavia. "V takomto unikátnom súboji sa stretnú momentálne najsledovanejší slovenský DJ Vec a vychytený pražský rezident DJ Trafik," upozornil Murín.

Na druhý deň sa program začína o 15. hodine, pričom diváci si budú môcť vychutnať kvalifikačné aj finálové jazdy nielen naživo, ale vďaka trom kamerám aj v detailných spomaleniach a opakovaných záberoch na veľkoplošnej obrazovke. Navyše ich obraz zavedie na miesta v zákulisí. "Tesne pred finálovými jazdami, ktoré sa začnú o 19.30 h, nabudí jazdcov aj divákov živé vystúpenie bubeníckeho zoskupenia Tambores," doplnil Murín s tým, že po finále sú na programe tzv. Fínske jazdy, keď desiatka najlepších pretekárov predvedie tesne za sebou svoje najlepšie triky.

"Po minuloročnom úspechu sme do sprievodných aktivít opäť zaradili aj tzv. Snowboard Fest Young Stars. Deti od troch do desať rokov si môžu skúsiť základy snowboardingu pod vedením profesionálnych inštruktorov," upozornil Murín s tým, že snowboardová škôlka začne v sobotu o 9. hodine a potrvá do 14. hodiny. Počas celej akcie sú pre malých návštevníkov pripravené aj služby animátorov, chýbať nebude ani detský kútik v reštaurácii Slalom priamo na zjazdovke Interski, kde sú pripravené hry a zábava s tímom animátorov.