Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Tatranská Lomnica bude dejiskom 5. ročníka festivalu Snežné psy

Mašér so šesťzáprahom vezie deti v saniach v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici počas 4. ročníka rodinného festivalu Snežné psy v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách 24. februára 2013. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Denný program sa začne po spustení lanoviek a o 15. hodine ho uzavrie detská diskotéka.

Vysoké Tatry 17. februára (TASR) – Už nasledujúci víkend, 22. a 23. februára, sa uskutoční na tatranských svahoch festival Snežné psy. "Mašéri návštevníkom predvedú pravé snežné psy v záprahoch a známe osobnosti, divadelníci a tanečníci, sa postarajú o zábavu počas lyžovačky v Tatranskej Lomnici. Festival je multižánrové podujatie, ideálne pre rodiny s deťmi," priblížila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Okrem možnosti vyhrať jazdu v záprahu budú podľa nej ťahákmi podujatia spevák s najväčším úsmevom Thomas Puskailer, Martin Madej či superstarista Miro Jaroš. "Deťom sa oplatí okrem lyžiarskeho výstroja zobrať si so sebou tiež plyšového psíka, pretože ich čaká darček," upozornila Maťašovská.

V minulom roku sa na festivale zabávalo viac ako 11.000 ľudí a Tatranci veria, že tento rok ich bude ešte viac. "Jarné prázdniny sú dôležitým termínom pre tunajší cestovný ruch. Aj preto organizujeme podujatie pre rodiny s deťmi práve teraz. Snežné psy čaká už piaty ročník a program bude aj tento rok veľmi atraktívny. Okrem tradičných snežných psích záprahov, sa deti vybláznia aj vo veľkom snežnom labyrinte. Očakávame, že príde okolo 15.000 návštevníkov, lyžiarov aj nelyžiarov," dodal predseda predstavenstva OOCR Ján Mokoš.

Denný program sa začne po spustení lanoviek a o 15. hodine ho uzavrie detská diskotéka. Pre najmenších lyžiarov sú pripravené divadelné vystúpenia, predstavia sa divadlá ZkuFraVon a Maškrta. "Skupina Jessy roztancuje malých aj veľkých lyžiarov. Rovnako ako v minulých ročníkoch bude možnosť vyhrať jazdu v psom záprahu," doplnila Maťašovská.