Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

SILNEJŠÍ AKO OCEĽ: Obvinili muža, ktorý poškodil oceľové lanové vodiče

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Poškodená spoločnosť škodu vyčíslila takmer na 4000 eur. Muža z uvedeného trestného činu polícia obvinila, stíhaný je na slobode.

Stará Ľubovňa 8. augusta (TASR) – Polícia obvinila 57-ročného muža z obce Mlynčeky pod Tatrami, ktorý mal poškodiť oceľové lanové vodiče vysokého napätia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že poverený príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru Stará Ľubovňa vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.

"K poškodeniu došlo ešte v júni tohto roka v katastrálnom území obce Stráňany, kde obvinený muž počas vykonávania lesných prác strojovým mechanizmom samochodnej vývoznej súpravy zachytil hydraulickým ramenom stroja spomínané vodiče. Tie slúžili na zásobovanie elektrickou energiou obcí Litmanová a Stráňany," ozrejmila hovorkyňa s tým, že v dôsledku poškodenia došlo k zlomeniu dvoch kusov betónových stožiarov.

Poškodená spoločnosť škodu vyčíslila takmer na 4000 eur. Muža z uvedeného trestného činu polícia obvinila, stíhaný je na slobode.