Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Noví poslanci i primátor v Kežmarku zložili slávnostný sľub

Erb mesta Kežmarok Foto: Heraldický register

Nový primátor mesta ešte donedávna pracoval ako prednosta Okresného úradu. Prvé riadne pracovné zasadnutie kežmarského MsZ bude na budúci štvrtok 18. decembra.

Kežmarok 12. decembra (TASR) – Noví poslanci i primátor zložili vo štvrtok (11.12.) v Kežmarku na ustanovujúcom Mestskom zastupiteľstve (MsZ) slávnostný sľub pred nástupom do funkcie. „V prvom rade nás čaká veľa práce, všetci sa nesmierne tešíme. Ako som sľúbil aj v predvolebnej kampani, prioritou pre mňa je zdravie a bezpečnosť občanov,“ uviedol pre TASR nový primátor Kežmarku Ján Ferenčák.

Jednou z jeho prvých aktivít teda bude doriešenie protipovodňových opatrení v meste, okrem toho chce otvoriť otázku, čo ďalej s kežmarskou nemocnicou. Viceprimátorom mesta sa stal Miroslav Perignáth, človek, ktorý má podľa primátora skúsenosti s verejnou i štátnou správou.

Občania mesta Kežmarok si do MsZ zastupiteľstva zvolili 15 poslancov, sú medzi nimi nezávislí Andrej Zreľak, Vladimír Škára, Miroslava Müncnerová, Vojtech Wagner a Jana Majorová Garstková. S podporou strany Smer–SD sa do mestského parlamentu dostali Jozef Matia, Marta Sabolová a Ondrej Jankura, s podporou KDH zas Ján Holova, Miroslav Perignáth, Ladislav Jendrejčák, Eleonóra Levická a Ján Hencel. Pätnásťčlennú zostavu doplnili Matúš Polák za stranu NOVA a Veronika Havírová zo SNS. „Terajšie zastupiteľstvo vnímam pozitívne a konštruktívne, pretože je rozložené rovnomerne. To znamená z každej politickej strany, ale aj z pohľadu nezávislých kandidátov, je to tak rovnomerne na jednu tretinu. Komunikácia musí prebiehať medzi poslancami a vedením mesta,“ dodal Ferenčák.

Ešte donedávna pracoval ako prednosta Okresného úradu, na tejto funkcii skončil v stredu (10.12.). Jeho nástupníčkou sa stala Anna Tkáčiková. Prvé riadne pracovné zasadnutie kežmarského MsZ bude na budúci štvrtok 18. decembra. „Budeme sa venovať veľmi vážnym veciam, a to je rozpočet mesta, ktorý je najdôležitejším dokumentom. Aktuálne je jeho návrh už zavesený na webovej stránke mesta, nechceme ísť do rozpočtového provizória, preto ho chceme schváliť ešte pred Vianocami. Predpokladám, že bude okolo toho dosť silná diskusia,“ uzavrel Ferenčák.