Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Prešov ocenil prácu kuchárov a kuchárok školských zariadení

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Tento ročník bol venovaný téme obilnín.

Prešov 17. októbra (TASR) - Pri príležitosti Svetového dňa výživy mesto Prešov v PKO – Čierny orol ocenilo v utorok (16.10.) prácu kuchárov a kuchárok v jednotlivých materských a základných školách. Už 11-krát tam podľa tlačovej referentky mesta Lenky Novotnej boli lákavé a chutné jedlá. Tento ročník bol venovaný téme obilnín.

"Počas rokov sa mení aj stravovanie a na jedálne v školách sú neustále kladené nové podmienky, či už zákonné, alebo v rámci apelu na zdravé stravovanie. Práve to bolo vždy cieľom v našich zariadeniach a aj vďaka tomu je na vysokej úrovni," uviedla vo svojom príhovore primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová, ktorá sa bude v jesenných komunálnych voľbách opäť uchádzať o túto pozíciu.

Po minulých ročníkoch, ktoré sa niesli napríklad v znamení medu či strukovín, chcel podľa Novotnej tento ročník poukázať na pozitívne účinky konzumácie obilnín na ľudský organizmus.

"Obilninové jedlá, ktoré mali deti, rodičia i hostia možnosť vidieť a následne aj ochutnať, pripravili zamestnanci zariadení školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov," povedala Novotná.

Cenu primátorky získal bulgur s králičím mäsom a zeleninou, ktorý pripravili kuchárky z Materskej školy (MŠ) Haburská. Za dlhoročnú prácu získali ocenenie kuchárky Cecília Veselovská, Viera Janovčíková, Irena Centková a Kamila Hrušková.

Svojimi vystúpeniami popoludnie spríjemnili deti z MŠ Volgogradská a MŠ Bernolákova. Zamestnancom i hosťom sa na podujatí prihovorila aj prezidentka Prvej asociácie školského stravovania (AŠKOS) Oľga Koklesová.