Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Poznáme najúspešnejšiu firmu v Prešovskom kraji

Ilustračná snímka Foto: TASR/Oliver Ondráš

Denník Hospodárske noviny vyberal v štyroch kategóriach.

Bratislava/Poprad 18. septembra (TASR) – Malé a stredne veľké firmy v Prešovskom kraji s najlepšou kondíciou získali ocenenie Hospodárskych novín. Denník vo štvrtok (17.9.) v Poprade vyhlásil TOP 10 firiem v regióne v štyroch kategóriách. Pokračovať plánuje do konca tohto roka vo všetkých regiónoch Slovenska.

Na základe ekonomickej kondície sa v kategórii obchodných spoločností s obratom od 10 do 50 miliónov eur umiestnila na prvej priečke firma Intravena. Kategóriu obchodných firiem s obratom od 2 do 10 miliónov eur vyhrala spoločnosť B. K. Prešov. Rebríčku výrobných spoločností s obratom od 10 do 50 miliónov eur kraľuje firma Zeocem a najvyššie ocenenie medzi výrobnými firmami s obratom od 2 do 10 miliónov eur dostala spoločnosť Elnec.

Ekonomické zdravie firiem v Prešovskom kraji posudzovali Hospodárske noviny spolu s generálnym partnerom UniCredit Bank, odborným partnerom Deloitte a dátovým partnerom Bisnode. „Veríme, že verejné ocenenie malých a stredne veľkých firiem, ktoré podnikajú zodpovedne, je dôležité,“ povedala šéfredaktorka Hospodárskych novín Marcela Šimková.

Práve malé a stredne veľké firmy sú základom zdravej ekonomiky. My sme prišli do regiónov, aby sme vyjadrili obdiv a uznanie spoločnostiam, ktoré si to zaslúžia,“ zdôvodnil riaditeľ UniCredit Bank pre stredne veľké firmy František Doležal. Keď je firma umiestnená v rebríčku, pre obchodných partnerov je to podľa neho jasný pozitívny signál. „Samozrejme, s rebríčkom je spojená aj určitá medializácia a priestor pre firmy zviditeľniť sa a dostať sa do povedomia obchodných partnerov,“ dodal Doležal.

Rebríček pomôže firmám porovnať sa so spoločnosťami na trhu, možno identifikovať silné stránky a oblasti na zlepšenie. Je to taktiež ocenenie ich tvrdej práce,“ domnieva sa riaditeľ na oddelení auditu Deloitte Patrik Ferko.

Umiestnenie v rebríčku podľa manažéra spoločnosti Bisnode Júliusa Sauera deklaruje, že firma je dôveryhodným a zodpovedne pôsobiacim podnikateľským subjektom. „Tým ju možno považovať za stabilnú a ekonomicky zdravú s pozitívnym výhľadom do budúcnosti,“ zdôraznil.