Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Poslanci Prešovského kraja prerokujú viac ako 20 bodov programu

Na archívnej snímke Peter Chudík, predseda Prešovského samosprávneho kraja. Foto: TASR/František Iván

V programe sú aj úpravy rozpočtu samosprávy a diskusia o poskytovaní dotácií z vlastných príjmov.

Prešov 26. októbra (TASR) – Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) prerokujú v utorok (27.10.) viac ako 20 bodov programu zastupiteľstva regionálnej samosprávy. Zasadnutie zastupiteľstva sa začína o 10. hodine v priestoroch Okresného úradu v Prešove.

"V polovici tohto mesiaca sa konalo výberové konanie na riaditeľa Múzea moderného umenia A. Warhola v Medzilaborciach. O miesto sa uchádzali dvaja kandidáti. Výberová komisia určila víťaza a predloží poslancom návrh na jeho vymenovanie do funkcie," uviedla pre TASR hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Okrem toho sa krajskí poslanci budú zaoberať návrhom na udelenie Ceny PSK, ktorú zastupiteľstvo každoročne dáva jednotlivcom a kolektívom za ich výnimočný prínos pre rozvoj samosprávneho kraja.

V programe sú aj úpravy rozpočtu samosprávy a diskusia o poskytovaní dotácií z vlastných príjmov. Poslanci budú zároveň rozhodovať aj o upustení od vymáhania pohľadávok. Hlasovať sa bude aj o prevode nehnuteľného majetku na iné subjekty.

Krajská samospráva sa bude v utorok zaoberať aj problematikou školstva. Prerokuje návrh VZN, ktorým sa určuje počet tried prvého ročníka na jednotlivých odboroch v sieti stredných odborných škôl v pôsobnosti kraja. Následne poslanci schvália niektoré zmeny v sieti stredných škôl.

Vzhľadom na blížiace sa zimné obdobie sa zastupiteľstvo oboznámi aj s operačným plánom zimnej údržby ciest PSK na obdobie 2015-2016. Poslanci sa budú zaoberať aj návrhom na dofinancovanie nadlimitných výdavkov v rámci projektu "Oprava objektu knižnice - Meštiackeho domu v Spišskej Sobote".