Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Počas blížiacich sa sviatkov budú cintoríny v Poprade otvorené dlhšie

Ilustračné foto Foto: Teraz.sk

Cintoríny Poprad - Veľká, Spišská Sobota, Matejovce a Stráže pod Tatrami budú až do 10. novembra otvorené denne od 7. do 20. hodiny.

Poprad 27. októbra (TASR) - Otváracie hodiny všetkých pohrebísk v Poprade sa počas týchto dní predĺžia. "Cintoríny Poprad - Veľká, Spišská Sobota, Matejovce a Stráže pod Tatrami budú až do 10. novembra otvorené denne od 7. do 20. hodiny. Cez víkend, 31. októbra a 1. novembra, budú otváracie hodiny predĺžené až do 21. hodiny," informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Kancelária Pohrebno-cintorínskych služieb (PCS), s.r.o., Poprad v Dome smútku v Poprade – Veľkej bude otvorená aj počas sviatkov cez víkend od 8. do 18. hodiny a v priestoroch kancelárie bude pre návštevníkoch zabezpečené občerstvenie. Pre návštevníkov cintorína v Poprade - Veľkej mesto zabezpečilo aj mobilné toalety.

"Žiadame všetkých návštevníkov cintorínov, aby rešpektovali predovšetkým pri parkovaní pokyny hliadok mestskej a dopravnej polície, ako aj pracovníkov PCS Poprad," zdôraznil Galajda. Samospráva odporúča využiť mestskú hromadnú dopravu, a to na posilnenej linke č. 3 so zastávkou priamo pred Domom smútku v Poprade – Veľkej. Na cintoríne v mestskej časti Veľká bude zo stálych parkovacích plôch výjazd cez bočnú bránu parkoviska smerom na Jarmočnú ulicu. Vpravo pri vstupnej bráne sú vymedzené parkovacie miesta pre ZŤP. Pri hornej bráne, pri ceste smerom na Veľký Slavkov, pred železničným priecestím, je pripravené označené dočasné parkovisko.

Poľná cesta smerom k družstvu v Spišskej Sobote bude mať dočasne odstránený zákaz vjazdu a bude jednosmerne sprejazdnená smerom na Brokofovu ulicu do Spišskej Soboty, doplnil hovorca mesta.

V Matejovciach bude zákaz státia na Kopernikovej ulici do 9. novembra dočasne zrušený a návštevníci cintorína tam tak budú môcť parkovať. V Strážach pod Tatrami je návštevníkom k dispozícii znovu vyčistené parkovisko pred hornou bránou cintorína. "Dušičková pobožnosť za účasti rímsko- a grécko-katolíckych kňazov sa bude konať 1. novembra na Sviatok všetkých svätých o 15. hodine pri hlavnom kríži na cintoríne v Poprade – Veľkej," dodal Galajda.