Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Prešovský kraj

Centrálne námestie v Poprade zabezpečia betónovými zátarasami

Na archívnej snímke Námestie svätého Egídia v Poprade. Foto: TASR

Samospráva je v súvislosti s blížiacimi sa vianočnými sviatkami pripravená v spolupráci so zainteresovanými zabezpečiť verejný poriadok, ochranu života, zdravia a majetku občanov.

Poprad 2. decembra (TASR) - Mesto Poprad na základe žiadosti polície zabezpečí vjazdy na Námestie Sv. Egídia špeciálnymi betónovými zátarasami. "Stane sa tak za účelom zabezpečenia ochrany života, zdravia a majetku občanov. Zátarasy budú umiestnené na jednotlivých vjazdoch po konzultácii s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Poprade a ďalšími zložkami Integrovaného záchranného systému," informoval hovorca radnice Marián Galajda.

Samospráva je podľa neho v súvislosti s blížiacimi sa vianočnými sviatkami a s tým spojeným množstvom konaných kultúrnych a spoločenských podujatí, vianočných trhov a iných akcií na námestí pripravená v spolupráci so zainteresovanými zabezpečiť verejný poriadok, ochranu života, zdravia a majetku občanov. "Na uvedených opatreniach sa budú príslušníci Mestskej polície Poprad podieľať zvýšeným výkonom služby," konštatoval Galajda.

Mesto ďalej informovalo, že Adventné mestečko na Námestí sv. Egídia otvoria v nedeľu (3.12.) pri príležitosti rozsvietenia prvého adventného svetla. Adventný veniec okolo fontány posvätí o 18.00 h dekan rímskokatolíckej farnosti Ondrej Borsík za účasti predstaviteľov mesta. Za zvuku trúbky zaznejú vianočné koledy a na veži Kostola sv. Egídia zahrá prvý adventný koncert Dychová hudba Tatramat z Matejoviec.

Program Príchodu Mikuláša sa na námestí v Poprade uskutoční v utorok 5. decembra od 17.00 h. Pódium bude postavené v rovnakej lokalite ako vlani, zabezpečená bude aj veľkoplošná LED obrazovka. Mikuláš so sprievodom sa ako každý rok chystá rozsvietiť vianočný stromček, pripravený bude aj pyromuzikálny ohňostroj.