Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Polícia začala trestné stíhanie páchateľov v Prešovskom kraji

Ilustračné foto Foto: TASR

Ide o dva prípady prečinu usmrtenia začala polícia v súvislosti s úmrtím staršej ženy v obci Čičarovce a 29-ročného muža z Humenného.

Čičarovce 24. februára (TASR) - Trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia začala polícia v súvislosti s úmrtím staršej ženy v obci Čičarovce.

Dôchodkyňu vo veku 72 rokov našli v sobotu (22.2.) v žumpe za miestnym rodinným domom.

Privolaný lekár konštatoval smrť utopením. Pri obhliadke tela nebohej nezistil vonkajšie poranenia, cudzie zavinenie však nevylúčil a nariadil vykonať pitvu, uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Bližšie okolnosti tohto prípadu sú predmetom vyšetrovania.

Druhý prípad z Humenného

Trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia začal michalovský policajný vyšetrovateľ v súvislosti s úmrtím 29-ročného muža z Humenného.

"V sobotu (22. 2.) okolo 23.00 h v byte na ulici Murgaša v Michalovciach utrpel 29-ročný Humenčan za doposiaľ nezistených okolností bodnú ranu v slabine, čím došlo k poškodeniu jeho stehennej žily a následnému šoku z vykrvácania. Muž následkom zranenia v nedeľu ráno podľahol v nemocnici," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach Alexander Szabó.

Dodal, že obhliadajúci lekár ako prvotnú príčinu smrti uviedol poranenie veľkej skrytej žily v úrovni bedra a stehna a nariadil vykonať pitvu nebohého. Okolnosti za akých utrpel zranenie sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

"Vyšetrovateľ PZ so súhlasom prokurátora zadržal dvoch mužov, ktorí sú podozriví zo spáchania tohto skutku. Sú umiestnení v cele policajného zaistenia," uzavrel Szabó.