Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

BARDEJOV: Polícia pátra po osobe, ktorá si prisvojila tašku poštárky

Ilustračné foto Foto: TASR

Poštárka počas roznášania pošty vybrala tašku, v ktorej boli doklady a peňaženka s finančnou hotovosťou takmer 7600 eur z poštového vozíka a položila ju na zem, pričom ju tam zabudla.

Bardejov 4. novembra (TASR) – Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove začal trestné stíhanie pre prečin zatajenia veci, ku ktorému malo dôjsť vo štvrtok 22. októbra medzi pol deviatou a pol desiatou hodinou dopoludnia na Partizánskej ul. v Bardejove.

Podľa doteraz zistených skutočností si zatiaľ neznáma osoba mala neoprávnene prisvojiť modrú plátennú tašku, v ktorej boli doklady a peňaženka s finančnou hotovosťou takmer 7600 eur. Poštárka počas roznášania pošty vybrala túto tašku z poštového vozíka a položila ju na zem, pričom ju tam zabudla.

Prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová dnes informovala, že ak niekto tašku našiel a rozhodol sa ponechať si ju, zákon to kvalifikuje ako trestný čin zatajenia veci. Trestná sadzba je odňatie slobody na šesť mesiacov až päť rokov.

Polícia žiada prípadných svedkov tohto trestného činu, aby sa ohlásili na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo na telefónnom čísle 158.