Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nové Občianske združenie Želiezovčan chce skvalitňovať život v meste

Ilustračná fotografia Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Cieľom OZ je vykonávať environmentálne aktivity, rozvoj mesta, ako aj cestovného ruchu.

Želiezovce 28. januára (TASR) - V meste Želiezovce v okrese Levice vzniklo nové občianske združenie (OZ) s názvom Želiezovčan, ktorého cieľom je skvalitnenie života v meste, vykonávať environmentálne aktivity, rozvoj mesta, ako aj cestovného ruchu. "Ide nám najmä o budovanie a rekonštrukcie detských ihrísk, organizovanie rôznych kultúrno-spoločenských, športových akcií a podobne," povedal štatutár OZ Miroslav Kriška s tým, že v najbližších dňoch bude stretnutie s občanmi, na ktorom sa bude formovať realizačný tím OZ.

S nápadom založiť OZ prišiel Kriška, no s podobnou myšlienkou sa pohrával aj jeho spolupracovník Norbert Šuchter. "Oslovili sme ešte Mariannu Šedivú a Kazimíra Kovácsa a po dlhej debate sme sa rozhodli ísť do toho," informoval štatutár OZ.

Všetci zakladatelia OZ sú poslancami mestského zastupiteľstva. "Podotýkam, že sme to nezakladali ako poslanci, ale ako občania tohto mesta," skonštatoval Kriška, podľa ktorého je plánom naštartovať činnosť, nabrať členov, vytvoriť organizačný tím ľudí a zjednotiť sa na najzákladnejších a najnutnejších potrebách ľudí v našom meste.

"Je to o ľuďoch, my zakladatelia sme každý v niečom inom doma a dokážeme napomôcť akejkoľvek spoločenskej iniciatíve," doplnil Kriška.