Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Webové stránky v Nitre budú pomáhať ľuďom bez domova

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Súčasťou projektu bude webová stránka www.ludiabezdomovanitra.sk, na ktorej budú uverejňované a pravidelne aktualizované príbehy ľudí bez domova v Nitre.

Nitra 10. decembra (TASR) – Pomôcť ľuďom žijúcim na ulici dostať sa z ich neľahkej situácie má projekt Adopcia ľudí bez domova. Realizuje ho Diecézna charita v Nitre na základe prístupu housing first – bývanie ako prvé.

Súčasťou projektu bude webová stránka www.ludiabezdomovanitra.sk, na ktorej budú uverejňované a pravidelne aktualizované príbehy ľudí bez domova v Nitre. Zároveň prostredníctvom nich budú môcť ľudia poskytnúť finančný, pravidelný alebo jednorazový, príspevok konkrétnemu človeku bez domova na nájomné, lieky či vybavenie dokladov. „Prostredníctvom webových stránok sa pre ľudí bez domova budú hľadať byty do prenájmu za priateľskú cenu. V stabilnom bývaní ich budú sprevádzať profesionálmi vyškolení sociálni pracovníci až do času stabilizácie ich sociálnej situácie,“ informovali realizátori projektu.

Ako pripomenuli, v Nitre žije momentálne približne 500 osôb bez domova, prípadne v ohrození bývania. „Chceme čo najväčšiemu počtu z nich nájsť pomocou webových stránok stabilné bývanie, nájsť pravidelných finančných darcov a zároveň s nimi realizovať intenzívnu sociálnu prácu vyškolenými sociálnymi pracovníkmi. Aj takýmto spôsobom chceme efektívnejšie pristúpiť k ukončovaniu bezdomovectva v Nitre,“ vysvetlili realizátori projektu.