Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Doplňujúce voľby v Nitrianskom kraji prebiehajú pokojne

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Drozd

Podľa slov podpredsedníčky Mestskej volebnej komisie v Zlatých Moravciach Aleny Sklenkovej sa dnešné voľby na primátora mesta začali načas vo všetkých 11 volebných okrskoch.

Zlaté Moravce/Bodza/Domadice 9. apríla (TASR) – Primátora, starostov i poslanca obecného zastupiteľstva si dnes volia občania v Nitrianskom kraji v doplňujúcich voľbách do orgánov samosprávy.

Podľa slov podpredsedníčky Mestskej volebnej komisie v Zlatých Moravciach Aleny Sklenkovej sa dnešné voľby na primátora mesta začali načas vo všetkých 11 volebných okrskoch. „Začali sme normálne o siedmej hodine. Volí sa do večera do 20. hodiny a myslíme si, že tie prvé výsledky by mohli byť okolo 21. hodiny. Potom sa overená zápisnica odnesie na Obvodnú volebnú komisiu v Nitre,“ povedala Sklenková s tým, že oficiálne výsledky volieb zverejní až Ústredná volebná komisia.

Pokojný priebeh volieb v Zlatých Moravciach potvrdil aj predseda Obvodnej volebnej komisie v Nitre Tibor Ujlacký, podľa ktorého sa zatiaľ nevyskytli žiadne problémy. „Stretli sme sa iba s bežnými podnetmi, ktoré súvisia napríklad s tým, či môžu ľudia mať so sebou nejakého asistenta, alebo či môže byť prenosná urna použitá aj v inom okrsku, prípadne či môžu byť dopísaní do zoznamov voliči, ktorí sa v nich nenašli nejakým nedopatrením alebo administratívnou chybou. Takže iba bežné veci a zatiaľ všetko prebieha v pokoji,“ uviedol Ujlacký.

V Zlatých Moravciach sa o post hlavy mesta uchádza osem kandidátov. Víťazka komunálnych volieb v roku 2014 Serafína Ostrihoňová musela zo svojej funkcie odísť potom, ako ju vlani súd uznal spolu s podnikateľom Viliamom Ondrejkom vinnou z prečinu podvodu formou spolupáchateľstva. Mali sa ho dopustiť pri prevode pozemkov pod priemyselným parkom.

Doplňujúce voľby sa dnes v Nitrianskom kraji konajú aj v troch obciach. V Ardanovciach v okrese Topoľčany si obyvatelia volia poslanca obecného zastupiteľstva. V Bodzi v okrese Komárno zostal post hlavy obce uvoľnený po zosnulom Vojtechovi Antalovi. Aj tu je podľa slov zapisovateľky obecnej volebnej komisie Evy Koczkásovej priebeh volieb pokojný.

Voľby sa dnes konajú aj v obci Domadice v Levickom okrese, kde sa zvolený starosta Marian Berkeš svojej funkcie vzdal. Ako pre TASR uviedla zapisovateľka obecnej volebnej komisie Jana Slušná, aj tu je priebeh volieb bezproblémový.