Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V okrese Komárno zaznamenali ďalší úhyn labutí

Na ilustračnej snímke uhynutá labuť. Foto: TASR - Milan Drozd

RVPS zozbierala z kanála medzi obcami Sokolce v okrese Komárno a Okoč v okrese Dunajská Streda 36 tiel, pričom nahlásených bolo iba 14 úhynov.

Komárno 26. januára (TASR) - Úhyn ďalších voľné žijúcich labutí v okrese Komárno dnes nahlásili Regionálnej veterinárnej a potravinovej správe (RVPS) Komárno. Pre TASR to potvrdil riaditeľ RVPS Štefan Miholics.

Podľa jeho slov RVPS zozbierala z kanála medzi obcami Sokolce v okrese Komárno a Okoč v okrese Dunajská Streda 36 tiel, pričom nahlásených bolo iba 14 úhynov.

Regionálna veterinárna a potravinová správa vykonala dnes zber uhynutých labutí aj z rieky Dunaj a z kanála pri obci Veľké Kosihy v okrese Komárno. Počty úhynu však Miholics nevedel špecifikovať.

Telo jednej z dnes uhynutých labutí zaslali na vyšetrenie do Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu (ŠVPÚ) vo Zvolene.

V stredu (25.1.) RVPS pozbierala z rieky Malý Dunaj pri meste Kolárovo a z Čergovského kanála medzi mestom Kolárovo a obcou Kameničná 46 zo 70 nahlásených uhynutých labutí. Dnes pozbierali zvyšok tiel, pričom okrem nich dokopy zozbierali vyše 80 labutích pozostatkov. Presný počet Miholics nevedel stanoviť, keďže pracovníci RVPS boli v teréne.