Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V Nitrianskej galérii sa bude diskutovať o vývoji slovenskej grafiky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Karol Félix je absolventom oddelenia voľnej grafiky a knižnej ilustrácie na Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave u Albína Brunovského.

Nitra 3. decembra (TASR) – Podoby slovenskej grafiky očami výtvarníka Karola Félixa budú témami prednášky, ktorá sa v utorok o 18.00 h koná v Nitrianskej galérii. Podujatie sa koná v rámci pravidelného vzdelávacieho cyklu, ktorý je venovaný poznávaniu moderného výtvarného umenia.

Nitrianska galéria bude hostiť akademického maliara Karola Félixa. Účastníkom prednášky bude hovoriť o jeho pohľade na slovenskú grafiku, na jej históriu, osobnosti a perspektívy od začiatku jej vývoja až po súčasnosť.

Karol Félix je absolventom oddelenia voľnej grafiky a knižnej ilustrácie na Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave u Albína Brunovského. Venuje sa grafike, maľbe, kresbe, ilustrácii, plastike, tvorbe poštových známok a inštalácii. Doteraz pripravil 73 samostatných vystav v 18 štátoch sveta. „Zúčastnil sa na viac ako 200 skupinových výstavách a súťažiach v Európe, Ázii, Afrike, Austrálii, Južnej a Severnej Amerike. Je držiteľom viacerých ocenení doma a v zahraničí, hlavne za grafiku a tvorbu poštových známok,“ uviedla Lucia Vadelová z Nitrianskej galérie.