Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

V štúrovskej Mestskej knižnici pribudli vďaka dotácii stovky kníh

Ilustračná fotografia Foto: TASR – Štefan Puškáš

Počet nových exemplárov pre dospelých je 235 kusov, pre deti a mládež 147 kusov, z jednej publikácie boli nakúpené dva exempláre, spresnila riaditeľka knižnice Zsuzsanna Csiffáry.

Štúrovo 29. januára (TASR) - Celkovo 382 nových kníh je od januára k dispozícii čitateľom v Mestskej knižnici v Štúrove. Z Fondu na podporu umenia získala dotáciu vo výške 3000 eur na projekt Kniha ako zdroj vedomostí a zážitkov. Doplnili sa tak novinky z oblasti odbornej literatúry a beletrie, ako aj knihy pre detských čitateľov.

"Sústredili sme sa hlavne na nákup knižných noviniek, ktoré najviac chýbajú čitateľom. Pre oddelenie beletrie sme nakúpili bestsellery, ktoré sú najčastejšie žiadané a boli by prínosom pre používateľov knižnice. Nakúpili sme knihy aj z nasledovných oblastí: romány pre ženy, životopisy, historické romány, detektívky a knihy od súčasných slovenských autorov. Zároveň sme doplnili fond s hodnotnými knihami od popredných slovenských i svetových spisovateľov a od autorov, ktorí sú držiteľmi prestížnych cien," povedala riaditeľka knižnice Zsuzsanna Csiffáry.

Mestská knižnica sa na projekte spolupodieľala piatimi percentami z celkovej poskytnutej dotácie, z vlastných zdrojov zakúpila 12 kníh. "Počet nových exemplárov pre dospelých je 235 kusov, pre deti a mládež 147 kusov, z jednej publikácie boli nakúpené dva exempláre," informovala riaditeľka.