Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre predstaví svoje fakulty

Na snímke budova Slovenskej poľnohospodárskej univerzity. Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Ako informovala univerzita, v rámci dní otvorených dverí budú jednotlivé fakulty SPU poskytovať informácie o študijných programoch.

Nitra 6. januára (TASR) – Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre bude aj v roku 2020 pokračovať v predstavovaní svojich fakúlt. V rámci dní otvorených dverí prezentovala už koncom minulého roka svoje pracoviská fakulta európskych štúdií a regionálneho rozvoja. Tá svoje dvere otvorí záujemcom aj 17. januára a 14. februára.

Verejnosť i záujemcovia o štúdium na SPU môžu navštíviť fakultu ekonomiky a manažmentu 17. januára, 7. februára a 13. marca. Technická fakulta sa bude 23. januára prezentovať v jednom z obchodných centier a 13. februára aj vo svojich priestoroch. „Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva otvorí svoje ateliéry a učebne 7. februára a 17. marca,“ uvádza v pozvánke vedenie SPU.

Informácie o technickom vybavení i jednotlivých vzdelávacích programoch môžu záujemcovia o štúdium získať na fakulte agrobiológie a potravinových zdrojov 3. a 14. februára. Fakulta biotechnológie a potravinárstva otvorí svoje dvere 8. februára a 27. marca.

Ako informovala univerzita, v rámci dní otvorených dverí budú jednotlivé fakulty SPU poskytovať informácie o študijných programoch, podmienkach prijímacieho konania, uplatnení absolventov a spolupráci katedier s domácimi a zahraničnými inštitúciami. Zároveň záujemcovia získajú možnosť navštíviť fakultné pracoviská a laboratóriá a pozrieť si predvádzanie techniky a ďalšieho vybavenia univerzity.