Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Nitriansky kraj

Najviac ľudí volilo prezidenta v obci Sútor, najmenej na Luníku IX

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Drozd

V rebríčku najnižšej účasti nasleduje obec Lomnička v okrese Stará Ľubovňa, kde svoj hlas odovzdalo 6,56 percenta voličov.

Bratislava 16. marca (TASR) - Najviac ľudí volilo prezidenta SR v obci Sútor v rimavskosobotskom volebnom obvode, kde účasť dosiahla 94,72 percenta. Takmer 92 percent ľudí hlasovalo aj v obci Šarbov v obvode Svidník. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov prvého kola prezidentských volieb, ktoré sa konalo v sobotu 15. marca. Celková účasť za Slovensko bola 43,4 percenta.

Najmenej ľudí sa do volieb zapojilo na košickom Luníku IX, kde hlasovalo len 1,57 percenta ľudí. V rebríčku najnižšej účasti nasleduje obec Lomnička v okrese Stará Ľubovňa, kde svoj hlas odovzdalo 6,56 percenta voličov. Účasť pod 10 percent bola aj v obci Barca z rimavskosobotského volebného obvodu, volilo tam 9,84 percenta ľudí.

Z pohľadu volebných obvodov mali najvyššiu účasť podľa šéfky Štatistického úradu SR Ľudmily Benkovičovej Senec (53,75 percenta) a Bratislava (53,25 percenta). Najmenej ľudí volilo v obvodoch Trebišov (32,27 percenta) a Rimavská Sobota (33,31 percenta).

Víťazom sobotňajšieho prvého kola prezidentských volieb sa stal premiér Robert Fico (Smer-SD), ktorého volilo 28 percent ľudí. V druhom kole, ktoré sa uskutoční 29. marca, sa stretne s Andrejom Kiskom. Tomu hlas odovzdalo 24 percent voličov. Volebná účasť bola 43,4 percenta. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov volieb, ktoré dnes oznámila Ústredná volebná komisia.

Prečítajte si aj: