Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Policajti zachránili život mladému samovrahovi

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Polešenský

Pri kontrole sa u neho našiel aj list na rozlúčku, dôvodom bola nešťastná láska.

Komárno 3. marca (TASR) – Komárňanskí policajti zachránili život mladému mužovi, ktorý si plánoval siahnuť na život. Hliadka vykonávala vo štvrtok 27. februára večer akciu zameranú na pátranie po ukradnutých vozidlách. Na poľnej ceste medzi Kavou a Hliníkom spozorovali po 22. hodine odstavené auto, z ktorého vystúpil 20-ročný muž.

"Bol nervózny a pri kontrole sa u neho našiel list, v ktorom sa lúčil so svojou rodinou pre nešťastnú lásku. Policajti spozorovali na sedadle spolujazdca lano s uviazanou slučkou a nôž. Mladík sa priznal, že vypil asi dva decilitre hydraulického oleja a mal v úmysle spáchať samovraždu. Policajti ihneď privolali záchrannú službu, ktorá muža prevzala do starostlivosti," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru (KR PZ) v Nitre Renáta Čuháková.

Obaja policajti získajú od svojho nadriadeného ocenenie za to, že pri svedomitom plnení svojich povinností prispeli k záchrane života. "Riaditeľ Okresného riaditeľstva PZ v Komárne sa vyjadril, že ich postoj k plneniu si služobných úloh môže byť vzorom pre ostatných a rozhodol sa ich oceniť a motivovať tak do ďalšej služby v policajnom zbore," dodala Čuháková.