Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Policajti v Šali kontrolujú dodržiavanie pravidiel na priecestiach

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Cieľom akcie je pozitívne vplývať na vodičov a chodcov, ktorí sa neraz správajú nezodpovedne a cez železničné priecestie prechádzajú bez toho, aby sa presvedčili, či práve neprechádza vlak.

Nitra 5. decembra (TASR) – Odbor železničnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre spolu s Okresným dopravným inšpektorátom a Oddelením poriadkovej polície zo Šale dnes dohliadajú na dodržiavanie dopravných predpisov na železničných priecestiach v okrese Šaľa. Preventívno-bezpečnostná akcia sa začala o 13.30 h a potrvá päť hodín.

„Zameraná je na dohľad nad dodržiavaním všeobecne záväzných právnych predpisov o bezpečnosti a plynulosti cestnej a železničnej dopravy účastníkmi cestnej premávky na železničných priecestiach a meranie rýchlosti. Každý zastavený vodič bude podrobený dychovej skúške na alkohol,“ informovala hovorkyňa KR PZ v Nitre Božena Bruchterová.

Cieľom akcie je pozitívne vplývať na vodičov a chodcov, ktorí sa neraz správajú nezodpovedne a cez železničné priecestie prechádzajú bez toho, aby sa presvedčili, či práve neprechádza vlak. Koncom novembra došlo k tragickej nehode na železničnom priecestí v Trnovci nad Váhom. Ráno o siedmej hodine zachytil vlak na chránenom železničnom priecestí mladú cyklistku. Tá vošla na priecestie v čase, keď boli spustené závory a plne funkčná svetelná a zvuková signalizácia. Záchranári 18-ročnú Patríciu oživovali, avšak neúspešne.