Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Podujatie Originálne Vianoce v Nitre ponúkne výrobky klientov ZSS

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Súčasťou podujatia bude tento rok aj študentská aktivita s názvom Daruj kúsok Vianoc kúpou sladkého potešenia a zapoj sa s nami.

Nitra 10. decembra (TASR) – Klienti zo zariadení sociálnych služieb (ZSS) z Nitrianskeho kraja sa v utorok a v stredu (11. 12.) stretnú na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre na tradičnom podujatí Originálne Vianoce 2019, Vianočné posolstvo. Na pôde UKF budú ponúkať vianočné ozdoby a ďalšie vlastnoručne zhotovené výrobky.

Návštevníci podujatia môžu výrobky klientov zo 14 ZSS nakúpiť počas oboch dní od 10. do 14. hodiny. „V každom výrobku je čas, tvorivosť, spomienky a túžby ľudí, ktorí dni svojho života trávia mimo svojich rodín, v inštitucionalizovanej starostlivosti. Kúpou darčeka je jeho tvorca obdarovaný pozornosťou, uznaním a ocenením jeho práce,“ uviedla Miroslava Čerešníková z Fakulty sociálnych vied a zdravotníctva UKF.

Súčasťou podujatia bude tento rok aj študentská aktivita s názvom Daruj kúsok Vianoc kúpou sladkého potešenia a zapoj sa s nami. Študentky prvého ročníka sociálnych služieb a poradenstva sa rozhodli usporiadať dobrovoľnícke podujatie, na ktorom uvaria vianočnú kapustnicu ľuďom bez domova v Nitre. „Podporiť ich aktivitu môže každý, kto si od 10. do 11. decembra kúpi za symbolickú cenu sladkosti, ktoré študentky pripravili. Takto sa môže každý zapojiť do prípravy krajších Vianoc pre ľudí bez domova,“ dodala Čerešníková.