Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Nový murál pripomenie 30. výročie Nežnej revolúcie

Desaťtisíce Bratislavčanov sa 27. novembra 1989 v popoludňajších hodinách zišli na mohutnej manifestácii na Námestí SNP. Foto: TASR/Peter Brenkus

Nitrianska radnica sa pri výbere umelcov spojila s organizátormi Bratislava Street Art Festival. Dielo s názvom Zrod demokracie vytvorí rakúsko-francúzska dvojica Jana & JS.

Nitra 31. októbra (TASR) – V rámci osláv 30. výročia Nežnej revolúcie vznikne v Nitre nový murál. Pôjde o veľkoplošnú maľbu na stene, ktorá svojou symbolikou pripomenie novembrové udalosti v roku 1989.

Nitrianska radnica sa pri výbere umelcov spojila s organizátormi Bratislava Street Art Festival. Dielo s názvom Zrod demokracie vytvorí rakúsko-francúzska dvojica Jana & JS. „Obaja umelci už majú na svojom konte desiatky graffiti v celej Európe - od Viedne, cez Paríž až po Londýn,“ informoval magistrát.

Nové dielo vznikne na bočnej fasáde Domu opatrovateľskej služby na Ulici Janka Kráľa pod Nitrianskym hradom. Umelci budú dielo maľovať medzi 5. až 10. novembrom. Murál bude zobrazovať matku s dieťaťom ako symbolom toho, že sa v krajine pred 30 rokmi zrodila demokracia.