Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Granty Nitrianskej komunitnej nadácie opäť podporia prospešné nápady

Nitra, ilustračná snímka Foto: Tablet.TV

Nadácia sa bude aj v tomto roku usilovať podporovať dobré nápady a verejnoprospešné aktivity, ktoré budú zlepšovať život na území Nitrianskeho kraja.

Nitra 4. februára (TASR) - Nitrianska komunitná nadácia (NKN) plánuje v roku 2017 vyhlásiť niekoľko grantových výziev, v rámci ktorých chce na rôzne projekty v kraji rozdeliť viac ako 65.000 eur. V podobe dotácií pôjdu financie predovšetkým na aktivity zamerané na vzdelávanie, ochranu ľudských práv, sociálnu pomoc, ochranu zdravia, životné prostredie, zachovanie kultúrnych hodnôt a na podporu športu.

„V roku 2017 bude otvorených niekoľko grantových programov. O pridelení dotácií rozhodujú grantové komisie zložené zo zástupcov firiem a odborníkov v daných oblastiach,“ uviedla PR manažérka NKN Romana Bojdová.

Nadácia sa bude aj v tomto roku usilovať podporovať dobré nápady a verejnoprospešné aktivity, ktoré budú zlepšovať život na území Nitrianskeho kraja. „Okrem finančných grantov ponúkame občianskym združeniam, neziskovým organizáciám a ďalším záujemcom aj odbornú podporu, vzdelávanie a konzultácie. Ako jedna z mála organizácií poskytujeme financie na projekty aj pre neformálne skupiny tvorené susedmi, kamarátmi či kolegami, ktorí majú dobrý nápad ako zlepšiť život vo svojom okolí a v komunite, v ktorej žijú,“ povedala Bojdová.

Ako doplnila, najbližšia uzávierka na predkladanie žiadostí bude v programe Mladí nitrianski filantropi, ktorý je zameraný na podporu začínajúcich autorov a realizátorov projektov. „Dátum uzávierky je 10. marec a žiadatelia môžu na svoj projekt získať 700 eur,“ dodala Bojdová.