Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra vyplatí pracovníkom základných a materských škôl odmenu 100 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pre zamestnancov MŠ musel magistrát hľadať financie na odmeny v mestskom rozpočte.

Nitra 24. novembra (TASR) – Pracovníci nitrianskych škôl dostanú odmenu 100 eur, ktorú im pred časom prisľúbil minister školstva Peter Pellegrini. Mestskí poslanci na svojom novembrovom rokovaní už schválili úpravu rozpočtu na rok 2014, v rámci ktorej boli vyčlenené aj potrebné zdroje pre zamestnancov školstva.

Ako pripomenul nitriansky primátor Jozef Dvonč, pre pracovníkov základných škôl, ktoré mesto spravuje v rámci prenesených kompetencií, prídu peniaze priamo od štátu. "To znamená, že títo zamestnanci škôl už mali zabezpečené financie na odmeny 100 eur plus odvody priamo z ministerstva. Okrem toho majú vďaka úsporám našetrené zdroje aj na koncoročné odmeny," povedal Dvonč.

Materské školy (MŠ) spravuje mesto na základe originálnych kompetencií. Pre zamestnancov MŠ preto musel magistrát hľadať financie na odmeny v mestskom rozpočte. "To musí zaplatiť mesto, na to nám nikto nedá peniaze. Škôlky mali časť peňazí ušetrených, ale aby sme ich dostali aspoň na výšku odmeny, ktorú dáva štát, to znamená 100 eur plus odvody, tak sme hľadali všetky rezervy. V tomto prípade sa našli na energiách. Potrebovali sme peniaze pre približne 700 pracovníkov, šlo teda o sumu okolo 80.000 eur," dodal Dvonč.