Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Nitriansky kraj

Vianočné mestečko v Nitre bude otvorené od 1. decembra

Na Svätoplukovom námestí v Nitre už stojí vianočný strom, 15. novembra 2016. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Pre návštevníkov budú pripravené voňavé dobroty, darčeky pod stromček a štedrý vianočný program s večerníčkami, vianočnými vinšmi, koledami a hudobnými želaniami.

Nitra 21. novembra (TASR) - Nitrianske vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí otvorí svoje brány vo štvrtok 1. decembra. Okolo 16 metrov vysokého smreku, ktorý už stojí na námestí, bude otvorených 31 drevených stánkov. Pre návštevníkov budú pripravené voňavé dobroty, darčeky pod stromček a štedrý vianočný program s večerníčkami, vianočnými vinšmi, koledami a hudobnými želaniami. V nedeľu 4. decembra privítajú o 17.00 h Nitrania na Svätoplukovom námestí Mikuláša. Súčasťou jeho príchodu bude okrem programu aj pyromuzikálový ohňostroj, informovala Ľudmila Synaková z nitrianskeho mestského úradu.

V nedeľu 11. decembra o 17.00 h sa v Synagóge uskutoční v poradí už XIII. Strieborný večer Evy Pavlíkovej a jej hostí. Tradičnou súčasťou adventu v Nitre býva koncert Čaro Vianoc - vianočný koncert známych sólistov Opery SND v Mestskej hale na Klokočine. Tohto roku sa uskutoční v piatok 16. decembra o 18.00 h. Mikulášske a adventné programy v mestských častiach pripraví odbor kultúry v spolupráci s výbormi mestských častí. Vianočné mestečko v Nitre bude otvorené do 23. decembra.