Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Nitriansky kraj

VIDEO: V Nitre na námestí už stojí vianočný strom, 16-metrový smrek

Na Svätoplukovom námestí v Nitre už stojí vianočný strom. Nitra, 15. novembra 2016. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Vianočný stromček príde už tradične rozsvietiť svätý Mikuláš.

Nitra 15. novembra (TASR) – Na Svätoplukovom námestí v Nitre už stojí vianočný strom. Ako informoval Andrej Jančovič z mestského úradu, 16 metrov vysoký smrek je z Nitry, z mestskej časti Mlynárce. Strom bude súčasťou Vianočného mestečka, ktoré už radnica začala budovať. Tvoriť ho bude 31 drevných stánkov, v 16 sa bude ponúkať rôzny vianočný sortiment a v 14 zasa občerstvenie. Jeden stánok bude už tradične vyčlenený pre charitu a rôzne verejnoprospešné aktivity.



Vianočnú atmosféru v mestečku bude okrem voňavých gastronomických špecialít spríjemňovať aj bohatý kultúrny program spojený s koncertmi, vianočnými vinšmi a rôznymi vystúpeniami. Vianočný stromček príde už tradične rozsvietiť svätý Mikuláš, ktorý na Svätoplukovo námestie zavíta 4. decembra a jeho príchod bude spojený aj s pyromuzikálovým ohňostrojom.



Okrem vianočných vystúpení, ktoré sa budú konať priamo na Svätoplukovom námestí, pripravilo mesto aj množstvo ďalších kultúrnych programov. Spolu s adventnými a vianočnými akciami v jednotlivých mestských častiach to bude aj Strieborný večer herečky Evy Pavlíkovej a jej hostí, ktorý sa bude konať 11. decembra v Synagóge. V Mestskej hale na Klokočine sa 16. decembra bude konať Vianočný koncert sólistov Opery Slovenského národného divadla s názvom Čaro Vianoc a sviatočné obdobie zavŕši Nitrianska silvestrovská noc, ktorá sa bude konať na Svätoplukovom námestí 31. decembra.