Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto Nitra udelí hokejistom za strieborné medaily mimoriadnu odmenu

Na snímke druhý zľava hráč Košíc Tomáš Marcinko strieľa prvý gól brankárovi Nitry Robertovi Kristanovi v siedmom rozhodujúcom zápase finále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - HK Nitra v Košiciach 21. apríla 2014. Foto: TASR/ František Iván

Mestskí poslanci na svojom mimoriadnom rokovaní odsúhlasili pre hokejový klub HK Nitra dotáciu vo výške 15-tisíc eur.

Nitra 23. apríla (TASR) – Nitrianski hokejisti dostanú od mesta za historické druhé miesto v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži odmeny. Mestskí poslanci na svojom mimoriadnom rokovaní odsúhlasili pre hokejový klub HK Nitra dotáciu vo výške 15.000 eur. Tá je určená na odmeny pre hráčov a celý realizačný tím, ktorí doviedol nitrianskych hokejistov k zisku strieborných medailí v Tipos extralige.

„Je to odmena za reprezentáciu mesta. Vzhľadom na to, že majú vyhodnotenie sezóny, tak navrhujeme, aby nám hokejový klub dal rozpis pre hráčov a realizačný tím a dohodneme sa, kto a aký podiel z tejto odmeny dostane,“ vysvetlil nitriansky primátor Jozef Dvonč.

Podľa jeho slov je odmena pre hokejový klub zaslúžená z viacerých dôvodov. „Keď som sa vracal z posledného zápasu z Košíc, chodilo mi veľa sms správ, v ktorých mi ľudia hovorili, že Nitra zobudila nie len ten nitriansky, ale aj slovenský hokej. Myslím si, že je to určitým spôsobom pravda. Hokejový klub okrem toho veľmi dobre reprezentoval mesto Nitra. Získal si veľký záujem divákov. Takže máme záujem, aby sme v tejto práci pokračovali,“ uviedol Dvonč. Zároveň pripomenul, že by mesto chcelo po sezóne začať s rekonštrukciou hokejového aj futbalového štadióna. „Rokujeme s predsedom vlády o tom, že by sme teraz urobili prestavbu štadióna, jedného aj druhého. Mal by na to poskytnúť svoju dotáciu,“ dodal Dvonč.