Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Svätoplukovo námestie v Nitre bude každý utorok patriť farmárom

S pravidelnou ponukou kvalitných autentických produktov priamo od ľudí, ktorí ich vyrobili, vypestovali, či vytvorili, prichádza spoločnosť Farmárske trhy. Foto: TASR/Jozef Poliak

Projekt vlani v októbri rozbehla spoločnosť Farmárske trhy, s. r. o., v šiestich slovenských mestách. Sezóna trhov sa skončila začiatkom decembra, s príchodom jari sa obnovuje.

Nitra 31. marca (TASR) – Svätoplukovo námestie v Nitre bude od 8. apríla každý utorok patriť slovenským farmárom.

V čase od ôsmej do 18. hodiny budú na námestí ponúkať svoje produkty, medzi ktorými nebudú chýbať čerstvé pečivo, zelenina, ovocie, mäsové a mliečne výrobky, sladkosti, ovocné nápoje, med a ďalšie produkty.

Mesto Nitra sa pripojilo k ďalším mestám na Slovensku, ktoré sa v tomto roku zapojili do organizovania pravidelných farmárskych trhov. Projekt vlani v októbri rozbehla spoločnosť Farmárske trhy, s. r. o., v šiestich slovenských mestách. Sezóna trhov sa skončila začiatkom decembra, s príchodom jari sa obnovuje.

„Úspech farmárskych trhov bol vysoký, návštevnosť naozaj obrovská. Trhy sa stali miestom, kde si ľudia chodili nakupovať slovenské potraviny priamo od farmárov, ktorí ich vypestovali či vyrobili, a zároveň si vychutnávali atmosféru trhov,“ konštatoval Vladimír Novotný z firmy Farmárske trhy.

Zámerom organizátorov je podporiť nezávislých pestovateľov, miestnych farmárov a výrobcov slovenských produktov. Tí sú zárukou, že sa potraviny dostanú k spotrebiteľovi čerstvé a že všetky predávané výrobky sú pestované, chované, nakladané, údené či inak spracované slovenskými výrobcami.

„Nechceme a ani nemôžeme konkurovať obchodným sieťam, nemáme na to podmienky, možnosti a ani to nie je naším zámerom. My chceme ukázať, že nie je potrebné dovážať na Slovensko potraviny, ktoré si vieme dorobiť aj doma,“ povedal Novotný.